Departman za Građevinarstvo i geodeziju
Departman za građevinarstvo i geodeziju

Upravljanje rizikom od katastrofalnih događaja i požara

Upravljanje rizikom od katastrofalnih događaja i požara

Diplomirani studenti Departmana za građevinarstvo uspešno rade u zemlji i na svim kontinentima, kao odgovorni projektanti i izvođači radova, rukovodioci projekata i građevinskih kompanija, rukovodioci tehnoloških procesa proizvodnje u fabrikama i pogonima građevinskih materijala i elemenata, u inspekcijskim službama, opštinskim upravama za urbanističke i komunalne poslove, agencijama za trgovinu nekretninama itd. 

Karakteristično je za diplomirane studente Departmana za građevinarstvo da se kontakt sa profesorima i saradnicima ne završava danom diplomiranja, već se zajednički rad nastavlja, kroz stručne savete i zajedničko rešavanje kompleksnih zadataka savremenog građevinarstva.

 

Na Departmanu za građevinarstvo i geodeziju Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu studije su podeljene na tri stepena. Nastavni plan je koncipiran tako da prati savremene tendencije u oblasti građevinarstva, pa su ugrađeni osnovni principi i okviri shodno evropskom obrazovnom prostoru.

Osnovne akademske studije za sticanje zvanja diplomirani inženjer zaštite od katastrofalnih događaja i požara traju 4 godine (240 ESPB).

Master akademske studije za sticanje zvanja master inženjer – upravljanje rizikom od katastrofalnih događaja i požara traju jednu godinu (60 ESPB).

Doktorske akademske studije za sticanje zvanja doktor nauka – upravljanje rizikom od katastrofalnih događaja i požara (180 ESPB) traju 3 godine, i studenti se shodno svojim afinitetima, opredeljuju za izborne predmete.

MOGUĆNOST ZAPOŠLjAVANjA

Spektar mogućeg angažovanja budućih diplomiranih inženjera zaštite od katastrofalnih događaja i požara je širok i postoji velika potražnja ovog profila na tržištu rada.