Departman za Građevinarstvo i geodeziju
Departman za građevinarstvo i geodeziju

Geodezija i geoinformatika

Geodezija i geoinformatika

Diplomirani studenti Departmana za građevinarstvo uspešno rade u zemlji i na svim kontinentima, kao odgovorni projektanti i izvođači radova, rukovodioci projekata i građevinskih kompanija, rukovodioci tehnoloških procesa proizvodnje u fabrikama i pogonima građevinskih materijala i elemenata, u inspekcijskim službama, opštinskim upravama za urbanističke i komunalne poslove, agencijama za trgovinu nekretninama itd. 

Karakteristično je za diplomirane studente Departmana za građevinarstvo da se kontakt sa profesorima i saradnicima ne završava danom diplomiranja, već se zajednički rad nastavlja, kroz stručne savete i zajedničko rešavanje kompleksnih zadataka savremenog građevinarstva.

 

Studije geodezije na Departmanu za građevinarstvo i geodeziju Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu podeljene su na tri stepena. Nastavni plan je koncipiran tako da prati savremene tendencije u oblasti građevinarstva, pa su ugrađeni osnovni principi i okviri shodno evropskom obrazovnom prostoru.

Osnovne akademske studije za sticanje zvanja diplomirani inženjer geodezije traju 4 godine (240 ESPB).

Master akademske studije za sticanje zvanja master inženjer geodezije traju jednu godinu (60 ESPB).

Doktorske akademske studije za sticanje zvanja doktor tehničkih nauka geodezije (180 ESPB) traju 3 godine, i studenti se shodno svojim afinitetima, opredeljuju za izborne predmete.

MOGUĆNOST ZAPOŠLjAVANjA

Spektar mogućeg angažovanja budućih diplomiranih inženjera geodezije je širok i postoji velika potražnja ovog profila na tržištu rada.